Sigrun & The Kitchen Band

Sigrun & The Kitchen Band

Sigrun & the Kitchen Band spiller ektefølt akustisk musikk i visepop-sjangeren og tiltrekker seg stadig nye fans.

Skrevet i media om Sigrun and the Kitchen Band:

 

”Sigrun Loe Sparboe lager musikk som faller innunder sitt eget lille univers!”
(Harstad Tidende 13.11.09)

 

”Den ferske plateutgivelsen ”Mrs. Robinsons Pantry” bærer bud om at vi står ovenfor et låtskrivertalen av de sjeldne. Sparboe har ikke bare teft for melodier, men lar humøret og karismaen flomme fritt fra scenen”.
(Altaposten 26.10.09)

 

Sigrun And The Kitchen Band spiller leken og ærlig musikk i folk/vise/pop-sjangeren. I 2008 kom debutplata som høstet gode kritikker rundt om i hele landet og i januar slippes oppfølgeren. Festspillene i Nord Norge tildelte i år Sigrun And The Kitchen Band årets turnestipend på 70 000 kr. Norgesturneen som ble gjennomført I okt/nov 2009 besto av 18 konserter fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

 

Sigrun Loe Sparboe, er en musikalsk personlighet det er lett å legge merke til. Det er noe både med lydbildet og nærheten i sangene som sjarmerer. Sparboe, har knekket noen koder allerede i første forsøk. Musikken ligger et sted mellom Marit Larsen og Ephemera - for eksempel. Det er melodisk, lett og lyst. Og litt melankolsk på en søt møte" ... "Det er å håpe at Sigrun og bandet ikke blir borte i flommen av unge, talentfulle musikere i markedet for tida. Låtskrivingen en av Sparboes styrker. «Beginning of the end» er en av de vakreste sangene jeg har hørt siden Sandy Denny var blant oss."
(
gd.no 29.2.08)

 

Sigrun & The Kitchen Band er et norsk akustisk visepop-band bestående av Sigrun Loe Sparboe -vokal, Magnus Lund Eriksrud -gitar, mandolin, Håvard Graff -fender rhodes, fiolin og melodika, Ellen Andra Wang -kontrabass, Heming Valebjørg -trommer

 

Bandet ble etablert i 2006, og spiller materiale av Sigrun Loe Sparboe.

 

Bandet spiller rolig akustisk popmusikk. Arrangementene særpreges av mye bruk av fender rhodes og kontrabass, noe som skiller bandets lydbilde fra de fleste andre band og artister i samme sjanger. I tillegg spiller akustisk gitar en sentral rolle i lydbildet. Bandet var uten trommeslager frem til 2007, da tidligere Madrugada-trommeslager Simen Vangen ble medlem av bandet en periode.

 

Bandet hadde sin første større opptreden i Harstad kulturhus, 17. november 2006 med terningkast 5.

 

Siden har de holdt over 130 konserter, blitt tildelt Festspillene i Nord-Norges turnéstipend og gitt ut to plater.

 

I Oktober -06 valgte NRK Troms bandet ut som månedens artist, noe som har ført til kontinuerlig radiospilling.

 

Suksessen fortsetter med andrealbumet Mrs. Robinson's Pantry.

 

 

 

I etterkant av konserter skriver pressen følgende: Sigrun utstråler en sjarmerende blanding av trygghet og ydmykhet, og sørger for en befriende, ekte konsertopplevelse, kjemisk fri for selvhøytidelighet og innstudert publikumsfrieri. Sigrun And The Kitchen Band har funnet sitt eget uttrykk. Sigrun har et variert sanguttrykk, og en unik evne til å frembringe det som bor i de ulike tekstene på en naturlig og troverdig måte.

 

 

 

Sigruns låter er ektefølt og spenner seg fra intens lykke til sorg.. Sigrun ønsker å formidle noe og fremfører låtene med en sjarm og en tilstedeværelse utenom det vanelige.  Arrangementene er levende og kler Sigruns stemme.

 

 

 

Magnus og Anders Lund Eriksrud er et brødrepar fra Asker og var med på å starte opp Sigrun And The Kitchen Band. I 2010 er det bare Magnus av de to som fortsatt er med.

 

 

 

Fredag 10.feb.2006 skriver Tom Inge Andersen i HT ”(..)Sigrun Loe Sparboe: En ung sanger med særegen stemme og et godt utviklet låtskrivertalent.

 

 

20. Nov. 2006 skriver Cecilie Rødland for HT ”Sigrun selv utstrålte en sjarmerende blanding av trygghet og ydmykhet, og sørget for en befriende, ekte konsertopplevelse, kjemisk fri for selvhøytideligehet og innstudert publikumsfrieri. Sigrun And The Kitchen Band har funnet sitt eget uttrykk. Sigrun har et variert sanguttrykk, og en unik evne til å frembringe det som bor i de ulike tekstene på en naturlig og troverdig måte”.

 

 

Bandet er som navnet innbyr; et sjarmerende og uhøytidelig band med mange låter unnfanget på et kjøkken.

 

Utgivelser