Anne Vada

Anne Vada

Anne Vada sanger, tekstforfatter, komponist fra Steinkjer. Hun har også gitt ut plater under navnet Anne Kari Hårnes. Utdannelse: 1 år ved Barrat Dues Musikkinstitutt og 4 år ved Norges Musikkhøgskole. Hun har vært frilanser siden 1990. Vada har deltatt på en mengde andre cdprosjekter, barneplater og opptrådt i flere radio- og TVprogram. Hun har vært solist i koret Grex Vocalis, spilt rollen som Maria i Juleevangeliet på Det Norske Teatret i Oslo, og i 1993 vant hun Spellemannprisen for årets be

Øy i livet, Kirkelig Kulturverksted(1995), er Vadas debutalbum, hvor hun synger viseballader med trøndersk tekst. Tre av melodiene og fire av tekstene er skrevet av Vada selv. Resten av musikken er signert Erik Hillestad/Iver Kleive.

Solrenning, Kirkelig Kulturverksted(1997), er resultatet av et samarbeid mellom Anne Vada og den japanske musikeren Aki Fukakusa. Her tolker hun norske folkeviser i samspill med Fukakusa på shin-kin, et kinesisk, gitarliknende instrument med tre silkestrenger. Musikken bærer preg av en meditativ ro. Platen ble spilt inn live i Vålerenga kirke. Ronni Le Tekrø fra bl.a. hevyrockgruppen TNT deltok som gitarist på Solrenning, og han fortsatte samarbeidet med Anne Vada på hennes neste album.

Vada, Grappa AS (2000), er et produsentsamarbeid med Ronni Le Tekrø. Her har hun, foruten av Tekrø , fått låtskriverhjelp av Åge Aleksandersen, Svein Gundersen og Kjetil Bjerkestrand, men står for alle tekstene selv. Platen er blitt beskrevet som et sofistikert popalbum med tekster om kjærlighet og lengsel.

Grensløs, Laa Laa AS (2000) er Vadas konsertalbum, hvor hun har samlet mange klasssike perler som "Sommernatt ved fjorden", "Vårsøg", "Danse mot vår" med flere. Denne ga hun ut på egen label, for å selge i forbindelse med konserter og eventoppdrag.

Sacral Jul, Lynor AS (2007) er en reise i et spennede, stemningsfullt og sakralt julelandskap. Anne har samlet europeiske juletoner, som er lite brukt, sammen med et par nyskrevne sanger og noen av de tradisjonelle julesangene hun har et forhold til. "Sacral Jul" forteller julehistorien, innrammet av "Stille natt" og "Deilig er jorden". Musikere er bl.a. Øystein Lund Olafsen, Ronni Le Tekrø, Dag Stokke, Rolf Løvland, Tarjei Nysted, Bjørn Ole Rasch.

Det evige sekund, Big Box (2009) Anne Vada har gjennom flere år samarbeidet med ulike musikere og laget spennende møtesteder bl.a. med Frode Fjellheim, Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Rolf Løvland. Disse har hun tatt med inn i "Det evige sekund", hvor rå joik møter sakral himmelsang, hvor nye sanger møter gamle folkemelodier, hvor det ekstatiske møter det stille. Alt forent i Annes nære og vakre formidling. Hun har skrevet flere av låtene selv. Samarbeidspartnere som Py Bäckman, Rolf Løvland, Knut Reiersrud og Frode Fjellheim har også bidratt.

Utgivelser