«The Thruth About Lies»
Artist: Christian Ingebrigtsen · Utgitt: 22.10-2007

The Thruth About Lies Christian Ingebrigtsen

Etter at singelen «Adorable» i snart 3 måneder har frekventert radiolistene slipper Christian Ingebrigtsen sin 3.soloplate.

Christian Ingebrigtsen
Historien så langt

Christian Ingebrigtsen er en av Norges mestselgende artister gjennom tidene. Det tidligere medlemmet av gruppen a1 har allerede reist verden rundt med hiter som Caught In The Middle, Everytime, Take On Me, Same Old Brand New You, Be The First To Believe og Summertime Of Our Lives. Da Sony/Columbia Records signerte a1 tidlig i 1999 var det en av de største kontraktene i selskapets historie. a1 oppnådde åtte Topp10-plasseringer, inkludert to Nummer 1-hits i Storbritannia, Topp10-plasseringer over hele Asia og Europa, og solgte millioner av album. De vant internasjonale MTV-priser, flere “Beste video”-priser (bl.a. TV Hits & Smash Hits) samt den prestisjetunge Brit Awards (Storbritannias Grammy eller Spellemannsprisen) for Beste Bristiske Nykommer i 2001.

Christian begynte sin solokarriere i 2003, og nådde raskt førsteplassen på de norske hitlistene. “In Love With An Angel”, skrevet av Christian og sunget i duett med Maria Arredondo, ble hans første Nummer 1-singel etter a1. Noen måneder senere gikk “Things Are Gonna Change” rett inn på førsteplassen på VG-lista. Hans debut album som soloartist – ”Take Back Yesterday” var en stor suksess og solgte til Platinum.

Christian ble født 25. januar 1977, og vokste opp på Siggerud utenfor Oslo. Faren hans, Stein Ingebrigtsen, var en av Norges mest suksessfulle artister på 70-tallet, og solgte over en million plater bare i Norge. Christian vokste opp med musikken, og fulgte faren på turne allerede som treåring - riktignok kun som tilskuer den gangen. Men snart skulle han utvikle sine egne talenter. Han begynte å lære seg fiolin som seksåring, og fortsatte etterhvert med piano og gitar. Som elev ved musikkskolen i Ski fikk han tidlig erfaring med å opptre offentlig. I 16-årsalderen begynte Christian å skrive sine første sanger, og mens han var utvekslingsstudent i Kentucky, USA, deltok han i musikaler, talentkonkurranser og konserter. Folk i lokalsamfunnet ble etterhvert så imponerte at Christian fikk utdelt ærestittelen “Kentucky Colonel” av guvernøren i 1995; en tittel han deler med blant andre: Sir Winston Churchill, President Ronald Reagen, Bing Crosby og Johnny Depp.

På musikklinjen ved Ski videregående skole satset Christian på klassisk piano, men i 1997 reise han til Liverpool, England for å studere popmusikk ved Paul McCartney’s "The Liverpool Institute for Performing Arts" (LIPA). Her fokuserte han på låtskriving, produksjon og sang. Etter kun noen måndeder ved skolen, ble Christian anbefalt av en av lærerne ved LIPA, da manageren Tim Byrne tok kontakt for å finne nye talenter å jobbe med. Eterhvert fant de også tre andre talentfulle, unge menn: Ben Adams, Mark Read og Paul Marazzi – og danne gruppen a1.

I 2006 ga Christian ut sin første juleplate “Paint Christmas White”, som var Frelsesarmeens juleplate dette året. To av låtene skrev han selv, og resten var kjente, gamle julesanger. Platen ble spillt inn i Praha med det Tsjekkiske Nasjonale Symfoniorkesteret og inneholder duetter med Jill Johnson og Rita Eriksen. Albumet solgte til gull, og Frelsesarmeen fikk sin mest innbringende julegryte-innsamling noensinne.

Christian er nå aktuell med et nytt soloalbum. Denne gangen produserer Christian det meste selv, men han har med seg Adam Kviman (Eagle-Eye Cherry, Jewel) og Adam Anders (Steven Curtis Chapman) på noen av låtene. Nok en gang har han også med seg det Tsjekkiske Nasjonale Symfoniorkesteret. "The truth about lies" er det mest personlige albumet til Christian så langt, og inneholder noe av det første han skrev, såvel som nye, mer nashville-inspirerte låter. Albumet er i butikken fra 22. oktober.

 

Låtoversikt The Thruth About Lies

 Nr.TittelTid
1Wonder years03:38
2Learn to fly04:14
3How is a man04:09
4Made for me03:39
5Adorable03:17
6Never alone04:10
7The truth about lies03:37
8Easy lovin' you03:13
9One day left03:05
10Happy04:07
11Never give up02:57
12Where no one else has been03:05
13Untill you fall in love03:53
14New start04:05

«The Thruth About Lies» i media

BigBoxnytt 11.10.07

Etter at singelen "Adorable"har frekventert radiolistene i snart 3 måneder,kommer Christian ut med sitt 3.soloalbum den 22.oktober.

BigBoxnytt 11.10.07

Etter 10 uker på Norsktoppen med "Adorable" er Christian fortsatt aktuell, denne uken på en 5.plass

I en mørk og kald årstid er det godt med alt som sprer lys og varme, noe Frelsesarmeen er kjent for. Med årets julealbum fra Frelsesarmeen har det gitt de norske folk vakre stemninger til fred og hvile.