«Kong Vinter»
Artist: Bjølsen Valsemølle · Utgitt: 04.02-2013

Kong Vinter Bjølsen Valsemølle

”KONG VINTER” slippes 4. Februar . Albumet inneholder 12 nye låter, signert Trond Ingebretsen, deriblant ”Tidas elv”, en minnelåt til bandets keyboardspiller Martin Aune. Tittelsporet ”Kong Vinter”er allerede ute som singel. Kong Vinter” er en hyllest til vintern’s makt og kraft: En stor og vakker låt i beste Bjølsen tradisjon.

Musikalsk beveger Bjølsen seg fortsatt i den staute, stolte, sjelefulle og voksne rockelandskapet med harvende og ringlende gitarer og surklende orgel . Tekstmessig er det fortsatt historiene fra folks hverdag som gjelder; Enten det er tante Gerd på 95 i Nordbygata, kjærlighet over landegrenser, besteforeldres vei til Oslo og Vålerenga, syklende menn villige til det meste, død, ensomhet, håp og livsmot inspirert av Selma Lagerløfs gamle klassiker ”Nils Holgerssons forunderlige reise”, det handler om. Her er det mange historier å ta tak i. Albumet er produsert av Martin Abrahamsen og gis ut på BigBox. BJØLSENS VALSEMØLLE ’s 2013- utgave er: Trond Ingebretsen, sang, gitar og munnspill Leif Ottesen, gitar og kor Endre Christiansen, orgel, piano og synth Tor Hauge, trommer Lars Aas Hansen, bass og kor

«Kong Vinter» i media

VG:Feirer 30 år i fin form

Plateanmeldelser 04.02.13 VG Terningkast 4

Allerede i tittelkuttet hører vi inspirasjonen fra både Ulf Lundell og Bruce Springsteen, og på sitt beste forteller Ingebretsen historier som er snytt ut av Saabye-Christensens " Halvbroren"