«Blågras på Skrindo»
Artist: Bøygard · Utgitt: 20.10-2013

Blågras på Skrindo Bøygard

Bøygard har spilt inn albumet på småbruket hvor de vokste opp, på Skrindo i Votndalen i Ål i Hallingdal. Med seg til fjells har de hatt Jonas Fjeld som produsent og Chatham County Line som backingband. Plata er spilt inn live på kjøkkenet i gamlestugu, med beitende sauer rett utenfor døra, lytter du ekstra godt kan du høre sauebjellene klinge i det fjerne.

Søstrene byr på 12 egenskrivne låter på hallingdialekt. Her er hyllest til 50-tallets optimistiske tiår med tyllskjørt og raude sko, nostalgiske tilbakeblikk til egen barndom og oppvekst i ei fjellbygd på 70-tallet, og det er samfunnsegasjement og historiefortelling fra livets skyggesider.

Ved en tilfeldighet krysset veiene seg, for Jonas Fjeld og søstrene Bøygard. Han ble så begeistret for jentenes musikalske uttrykk, og ba vel selv om å få lov til å produsere deres neste album. Og slik ble det. Albumet som har fått arbeidstittel «Blågras på Skrindo» har planlagt utgis 14.oktober, etterfulgt av kultuhusturne.

Jonas Fjeld har hatt en svakhet for Country og spesielt bluegrass musikk hele livet. Det har vært en lang drøm om å få gjøre et samarbeid med bluegrass musikere som har denne musikken ”under huden”, og ikke minst spille musikken slik den bør framføres, uten ledning i gitaren og hvor dynamikken skjer i forhold til hvor du står foran mikrofonen. Dette synes tydeligvis publikum også, som har uttrykt stor begeistring på konsertene.

Denne drømmen har resultert i et langt og nært samarbeid mellom ham og det amerikanske bluegrasbandet Chatham County Line. Deres andre album ble spilt inn i Appalachian-fjellene i Virginia i en gammel butikk, i sagnomsuste Studio B i Nashville, der alle de store fra Elvis Presley til Jim Reeves spilte inn platene sine, og til slutt i North Carolina i en gammel kirke. Alt spilt inn Live.

Da Bøygard nå skulle spille in sitt 3dje album, klaffet det med at Chatham County Line var i Norge.

Høsten 2012 tok de med seg Jonas Fjeld og Chatham County Line som musikere til fjells, til småbruket Skrindo i Ål i Hallingdal. Der spilte de inn albumet i den gamle dagligstuen med tømmervegger, i Bøygard jentenes barndomshjem på gården Skrindo i Hallingdal og resultatet blir å høre på et kulturhus nær deg i oktober og november. Jonas Fjeld og Chatham County Line tar med seg Bøygard som sine spesielle gjester, som vil presentere sitt nye materiale sammen med Fjeld og Chatham.

«Blågras på Skrindo» i media

FIRDA: Bøygard

Plateanmeldelser 05.11.13 Firdaposten Terningkast 5

Blågras på Skrindo

Jordnær magi fra Bøygard

Plateanmeldelser 13.10.13 Aftenposten Terningkast 5

Drivende engasjert banjomusikk med både hjerte, mening og godfot.

Småbruksdrøm

Plateanmeldelser 13.10.13 Dagbladet Terningkast 4

Fjeld og Chatham County Line har også hjulpet Bøygard-søstrene fra Ål, Tove og Anita, med å forløse deres heimstad/bluegrassdrøm.

Duoen Bøygard er de samfunnsengasjerte søstrene Anita og Tove Bøygard.