Ekte julestemning

Plateanmeldelser Aftenposten Terningkast 5

Eg veit i himmerik ei borg

For mange var Jan Werners julekonserter selve innledningen til julen, og nå har de fått et evig minne.

Dette er Frelsesarmeens juleplate 2007. Sangerens drøm ble endelig virkelighet. Julen tilhørte på mange vis artisten Jan Werner. For mange ble det ikke riktig høytid før de hadde fått oppleve en av hans mange årlige julekonserter. Frelsesarmeen var viktig for ham, og han ville synge for dem. Dessverre gikk han bort før han fikk realisert denne drømmen, men plate ble det allikevel.

Liveopptak.
"Eg veit i himmerik ei borg" er satt sammen av konsertopptak hovedsakelig fra julekonserten i Lillestrøm kirke i 2005, og fra Frelsesarmeens julekonserter i 2003. Foreløpig er det sendt ut over 60 000 plater til butikkene. Umiddelbart forstår man hvilket nært forhold Jan Werner har hatt til disse melodiene. Til disse utvalgte salmene, julesangene og klassikerne som sto hans hjerte så nær. Her er mange av hans mest kjære sanger fra julerepertoaret, ikke minst "O helga natt", men også "Nella fantasia" ("Gabriels oboe"), "Air" og "Nå tennes tusen julelys". Fire melodier som fremkaller den gode sitringen i kroppen.

Tilstedeværelse.
I hele tatt er dette blitt den juleplaten vi kunne ønsket oss. Den viser spennet i stemmen, men også hvilken varme og tilstedeværelse han har formidlet disse evige aktuelle melodiene med. Det er hans plate, men samtidig blir det riktig at både Elisabeth Andreassen og Elias Akselsen gjester på tre spor. Jan Werner klarte utmerket balansen mellom høytid, nærhet og det å formidle den gode julestemningen. Julen var jo tross alt hans tid.

Kilde: oslopuls.no Les artikkelen som pdf

Les mer om «Eg veit i himmerik ei borg» fra Jan Werner Danielsen