Nyhetsarkiv 2009

Ritas fine sanger

Plateanmeldelser 08.12.09 Østlendingen Terningkast 5

Rita Eriksens stemme og framføring har imponert i alle år, og passer selvsagt utmerket når gamle og nye julesanger står på repertoaret på årets juleplate fra Frelsesarmeen.

Ekte og sjelfullt

Plateanmeldelser 20.11.09 Fædrelandsvennen Terningkast 5

Sammen med Helene Bøksle står Rita Eriksen for den gode julemusikken i år.

Roots-Ritas rene, pene jul

Plateanmeldelser 19.11.09 Dagbladet Terningkast 4

Rita Eriksen synger grenseløst sobert for Frelsesarmeen.

Hør bjellenes klang

Avisartikler 11.10.09 Oppegard24.no

Bjelleklang er ikke et kor og heller ikke et band, men en vokalgruppe som bruker kroppslyder og et utall rytmeinstrumenter. Hele kostebinderiet gjester Kolben kulturhus onsdag.

Elske fritt

Plateanmeldelser 08.10.09 Studentmediene i Stavanger

Anmeldt til karakter C

SIGRUN & THE KITCHEN BAND

Avisartikler 07.10.09 Grus

Blåbærsøtt, varmt og sjarmerende. Sigrun & the Kitchen Band lever fornemt opp til navnet, med en velsmakende porsjon akustisk pop og en liten touch av folk.

Sigrun And The Kitchen Band

Avisartikler 06.10.09 Tromsø By

Harstadjente på Tromsøbesøk - en musikalsk personlighet det er lett å legge merke til

Best på norsk

Konsertanmeldelser 05.10.09 Nordvestnytt

SMØLA: Hilde Heltberg er i disse dager ute med ny CD, for første gang på seks år. Fredag holdt hun intimkonsert på Brenneriet på Veiholmen.

Skikkelig gjort

Plateanmeldelser 30.09.09 Adressa Terningkast 4

Sammen med gode hjelpere trår Hilde Heltberg kledelig fram fra bakgrunnen i norsk populærmusikk.

Trivelig kveld med Heltberg

Konsertanmeldelser 30.09.09 Veiholmen.com

Selv om høststormen ulte rundt veggene på Brenneriet, var stemningen inne svært god. Med levende lys, varme fra gassbrennere og i overkant av sytti glade mennesker, lå alt an til en flott konsertopplevelse med Hilde Heltberg og gutta i bandet. Og det ble det virkelig!

Hilde Heltberg: Elske Fritt

Plateanmeldelser 30.09.09 Puls

Hvilket låtskriverpar! Det er ikke første gang de samarbeider, men det først nå de slår ut i full blomst – Hilde Heltberg & Kari Iveland. Sammen er de både John Prine og Emmylou Harris her oppe mellom knatter og knøs!

Gromlyd for ørene!

Plateanmeldelser 30.09.09 NRK P1 Kveldsåpent

"Alle burde ta tak i dette albumet og sjekke det ut."

En frigjort kvinne

Plateanmeldelser 28.09.09 ABC-nyheter Terningkast 5

- Bretter ut hele sin kvinnelighet, mener vår anmelder.

Heltberg elsker fritt

Avisartikler 28.09.09 Bergensavisen

Hilde Heltberg fremstår på sin nye plate som en helstøpt og moden artist.

Lysere til sinns

Avisartikler 24.09.09 Aftenposten Oslopuls

Dårlige mannfolk er blant temaene under Hilde Heltbergs konsert.

Hilde Heltberg med haldensere

Avisartikler 23.09.09 Halden Arbeiderblad

Hilde Heltberg kom med første soloalbumet i 1980. Samme år var det platedebut for Henning Kvitnes. På sitt nye album har hun mye samarbeid med Henning.

Ujålete visepop

Plateanmeldelser 22.09.09 Østlendingen Terningkast 4

Heltberg har gjort vokalinnsats for omtrent alle norske grunnrockere, men tåler trygt å stå på egne bein.

Hilde Heltberg Elske fritt

Plateanmeldelser 17.09.09 Farojournalen (papirutgaven)

- Hilde Heltberg er en sanger-, artist- og låtskriverveteran i norgeseliten. Hun har gitt ut mange interessante album, men med Elske fritt justerer hun siktet - her gjenoppfinner hun et rocketrøkk i popinnpakning som har et stort publikum, men som ofte mangler de kvaliteter nettopp Heltberg, hennes tekstforfatter Kari Iveland, og hennes nye oversetter Henning Kvitnes kan by opp med.

En gylden stjerne

Plateanmeldelser 11.09.09 Gudbrandsdølen Dagningen Terningkast 5

Nesten to år etter albumet «Sacral jul» kommer Anne Vada med sin høstsonate «Det evige sekund», en samling av 13 i hovedsak religiøse komposisjoner. Uttrykket hennes er relativt ensartet.

Søker stemning

Plateanmeldelser 08.09.09 Varden Terningkast 3

Anne Vada skal ha skryt for å søke forskjellige musikalske møtesteder. Det gjør hun så absolutt her.

Ufarlig pent

Plateanmeldelser 02.09.09 Østlendingen Terningkast 3

Vada er her med et forseggjort album der låtvalget spriker fra enkle folketoner til glatt popmusikk, all slags musikk hun liker å framføre. Her er tre sanger av GP-vinner Rolf Løvland, én av dem i duett med Jørn Hoel. Her er en vakker versjon av den kanadiske folkesangeren Loreena McKennits "Couryard lullaby". Alle har hørt "Gabriellas sang" fra svenskefilmen "Så som i himmelen". Til slutt har gitarist Knut Reiersrud satt melodi til den nokså kjente teksten "Our father" (Fader Vår). Noe er svært

Stolt av å være sta

Avisartikler 02.09.09 Trønder-Avisa

Hun nekter å tilpasse seg strømningene i platemarkedet bare for å bli lagt merke til. Anne Vada vil stå for musikken sin.

Behagelig

Plateanmeldelser 02.09.09 Bergens Tidende Terningkast 4

Anne Vada har knyttet til seg så ulike bidragsytere som Rolf Løvland, Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Jørn Hoel og Frode Fjellheim på sitt sjette soloalbum - uten at det går nevneverdig ut over helheten. Sakrale, luftige stemninger og klokkeren skjønnsang er den røde tråden på «Det evige sekund», som består av iørefallende Løvland-ballader, folkeviser og tonesatte religiøse bønner i en gjennomført produksjon som også inneholder noen lekre detaljer.

Varmt og vakkert

Plateanmeldelser 02.09.09 Trønder-Avisa Terningkast 5

Det er slett ikke vanskelig å la seg bevege og begeistre for Anne Vadas nye album, «Det evige sekund». Dette er følsomt, varmt og veldig, veldig vakkert. Med sin klokkeklare og nærmest uskyldsrende stemme, leder Anne sin lytter med på en varsom musikalsk reise. Og når hun har med seg notabiliteter som blant andre Rolf Løvland, Py Bäckman og Frode Fjellheim, skjønner man raskt at reisen blir rik og minneverdig. Sterkest inntrykk gir den vare, skjønne «The Blessing», Anne Vadas egenkomponerte «Ust

Har ambisjoner om å nå langt

Avisartikler 01.09.09 Nrk

En reise i stemninger kaller Anne Vada plata. Hun er opptatt av å berøre lytterne med musikken sin, og denne gangen vil hun gjerne nå ut over landets grenser. Hun har allerede et publikum i Japan og Taiwan og tror estetikken i hennes musikk kan treffe publikum i mange land.

Toppartister trår til for Vada

Avisartikler 14.08.09 Trønderavisa

Hun vakte oppsikt med sin juleplate «Sacral Jul» for halvannet år siden. Nå samler en rekke toppartister seg for å fronte Anne Vada mot et skikkelig gjennombrudd.

Synger seg igjennom Norge med Bjelleklang

Avisartikler 10.08.09 f-b

Fredrikstad-sangeren Stian Joneid synger seg gjennom Norge med Bjelleklang. Til tross for galskapen har Joneid beholdt smoking- mannen i seg.

– Rita, I love you

Avisartikler 09.08.09 I-a

Rita Eriksen fikk en overveldende velkomst av sitt publikum da hun holdt konsert fredag.

Saltholmen

Plateanmeldelser 03.08.09 Hamar arbeiderblad Terningkast 4

Saltholmen er et syngespill skrevet av Odd Børretzen og Margaret Skjelbred som første gang ble oppført i 2006. Nå kommer det i plateform, og det er en sjarmerende innspilling.

Rita Eriksen på Tysnesfest

Avisartikler 03.08.09 Tysnesingen

Fantastiske Eriksen! Tysnes har nok aldri fått høyrt ei klårare stemme enn Rita Eriksen si. Og ja, me fekk Tir n'a Noir!

Bjelleklang i sommervarmen

Avisartikler 29.06.09 Østlendingen

Norges ledende vokalgruppe, Bjelleklang, fylte Storgata i Moelv med folk i går kveld.

Ordinært fra Bjelleklang

Plateanmeldelser 24.06.09 Fredrikstad blad Terningkast 3

Bjelleklangs 10. album ble ikke den oppturen jeg hadde håpet på. Melodiene fenger bare sånn måtelig. Egentlig er det bare to som virkelig kiler øregangene: Tittellåten "Menn, menn menn" og "Hekta på healing". Ingen av dem vil oppnå samme hitstatus som "Gummihatt" eller "Gud hvor du er deilig" i sin tid fikk. Vokalgruppa har holdt det gående siden 1986. Nå kan det virke som om den har passert middagshøyden, selv med sarpingen Stian Joneid som nytt medlem. Han er solist på to av låtene, "Me

Svakere klang

Plateanmeldelser 24.06.09 Varden

Den norske a cappella gruppen Bjelleklang er fremdeles mest kjent for «Gud. Hvor du er deilig». De er heller ikke i nærheten av den her. Nå er Finn Evensen borte også, riktignok er han gjest på en sang og har levert noen tekster, men det tynnes. Formelen er den samme. Humoristisk vri på både norske og utenlandske kjente sanger. Det er glimt her, som «Hekta på healing», men stort sett er futten gått ut av Bjelleklang-konseptet.

Bjelleklang Menn, menn, menn

Plateanmeldelser 23.06.09 Hamar arbeiderblad Terningkast 2

Bjelleklang er sol og sommer og gruppas låter Gud! Hvor du er deilig, samt Hyttetur og Gummihatt er sikret evig plass i den norske pophistorie. Det har vært stille rundt kvartetten noen år nå, men med albumet Menn, Menn, Menn er de tilbake med sommerlett vokalpop. Det låter prikk likt som på 1980- og 1990-tallet, men hvor spennende kan det bli med Prima Veras Sala Palmer, videre omarrangerte versjoner av Hubba hubba zoot-zoot og Trond Viggo Torgersens En kugutt fra Strømmen? Shadows-låta Do Yo

Gamle bølger

Plateanmeldelser 23.06.09 Adressa Terningkast 3

Akapellaens grand old men er aller verst når de prøver aller hardest på å være morsomme

Koselig, men broket plate

Plateanmeldelser 23.06.09 Tønsberg Blad Terningkast 3

Skjelbred med diverse artister: «Om den fantastiske og ganske rørende hendelse som fant sted på Saltholmen i april måned året 1930» (Big Box Music) Anmeldt av Hans Christian Moen

Sanghumor

Plateanmeldelser 23.06.09 Østlendingen Terningkast 4

Siden 1986 har vokalgruppa Bjelleklang fra Lørenskog stått på med smittende humør, overveiende i form av coverlåter av utenlandske hits, i a capella-fasong med festlige norske tekster. Her fortsetter de i velkjent stil. Repertoaret er artig. Vi får «Nå har’u fått meg» (Kinks: You really got me) med tekst av Øystein Sunde, der det velkjente gitarriffet og gitarsoloen synges, ikke spilles, det er jo slikt Bjelleklang er mestere i. «Få jæ lov» er Cliff Richards «Do you wanna dance». Tittelkuttet «M

Bjelleklang: Menn, menn, menn

Plateanmeldelser 16.06.09 Romerikes Blad Terningkast 4

Etter den litt tamme "Sokker i sandaler" (2006), er det godt å ha a capella-gutta i Bjelleklang tilbake i godlune på deres tiende plate. Lørenskogingene vender her i stor grad tilbake til sitt eget utgangspunkt, med nedstrippa lydbilde og fokus på humor, innlevelse, vokale krumspring og flust av kroppslyder. Det funker. Finn Evensen har hoppet av, men er gjestevokalist på ellevilt herlige "Visperudkrysset" (tidligere gjort av Prima Vera som "Hawaii"). Han bidrar også med tekst på høydepunkten

Toppartister trår til for Vada

Avisartikler 07.04.09 Trønderavisa

Hun vakte oppsikt med sin juleplate «Sacral Jul» for halvannet år siden. Nå samler en rekke toppartister seg for å fronte Anne Vada mot et skikkelig gjennombrudd.

Hjertegodt i Nøtterøy Kulturhus

Avisartikler 27.03.09 Tønsberg blad

NØTTERØY: Rita Eriksen sang fra sitt siste album Hjerteslag i Nøtterøy kulturhus. Hun fikk trampeklapp.

Klart for konsert med Rita Eriksen

Avisartikler 27.03.09 Svelsviksposten

I forbindelse med jubileumsfeiringen av 20 år som artist ga Rita Eriksen i 2008 ut plata "Hjerteslag", som høstet 5'ere og 6'ere og generell begeistring rundt i det ganske land.

Synger ut hos naboen

Avisartikler 16.03.09 Tønsbergs blad

HOLMESTRAND: Odd Børretzen kan vurdere å trekke i tøflene når han skal ut på sin neste opptreden.

Klar for Kårner Kafé

Avisartikler 13.03.09 Lillesands-posten

Det meste er i rute før Indre Blindleden og Lars Martin Myhre søndag inntar "Kårner Kafé" i Rotunden på Møglestu, men en stumtjener av den gamle sorten har koret fortsatt ikke fått tak i.

Lekkert og velklingende

Konsertanmeldelser 13.02.09 Avisa Nordland Terningkast 5

Dette måtte bare bli slik i Saltdal kirke i går kveld. Nemlig en flott konsert med en stor stemme backet av dyktige musikere.

BIGBOX gratulerer våre Spellemannsnominerte!

BigBoxnytt 06.01.09 Spellemann

Rita Eriksen er nominert med albumet Hjerteslag i kategorien Country, Odd Børretzen & Lars Martin Myhre i kategorien Viser for albumet Syv sørgelige sanger og tre triste, og Sogns i kategorien Danseorkester for debutplata Det koster å vara kar. Odd Børretzen er også nominert i den nyopprettede klassen Årets tekstforfatter.