Ole Ivars

OLE IVARS startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre. Tidligere har det vært moderlandet som har vært nedslagsfelt, men nå har også svenskene virkelig begynt å interessere seg for dette norske fenomenet, som må sies å være noe langt mer enn et danseband.

I 2007 fikk de sin  FØRSTE SVENSKE GULLPLATE! De har spilt for ”folket”  i hele sin lange karriere, men i de siste årene har de også spilt for fulle hus i kirker, konserthus , ja, til og med på åpningen av Den Norske Opera & Ballet ble det Ole Ivars som ble tildelt det ærefulle oppdrag å spille til dans. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter fra inn- og utland.  I 2009 gjorde de også stor lykke i Klassefesten med Dan Børge Akerø.

OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 7 Priser, pluss den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 11 ganger er de nominert fra 1996 til i dag. De fikk sin seneste i mars 2011, for sin foreløpig nyeste produksjon,  ”Stjerneklart”.

OLE IVARS har solgt over en million plater, og har et tosifret antall GULL og PLATINA-plater, både for LP, CD og DVD.

OLE IVARS vant i 1999 Årets dansebandmelodi på NRK TV med sangen ”Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen  har forøvrig  blitt stadfestet udødelig som landeplage, gjennom NRK’s  TV-program om låten. Programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåret NRK OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND !! Bandet  har også fått mange kulturpriser.  I 2008 deltok de også i Melodi Grand Prix og kom helt fram til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets låtskriver og bassist, William Kristoffersen,  mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje i Sølv, først og fremst for alle  låtene han har skrevet gjennom over 25 år. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitene kan  vi ramse opp: Kongen av Campingplassen,  Nei, så tjukk du har  blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolkets land , Som i Himmelen og Stjerna te’n Vebjørn Sand. Sekstitallshitene Regnets Rytme og Line henger også fremdeles med.

OLE IVARS består av:

  • OLE ØDEGÅRD som startet bandet og fremdeles spiller tangenter.
  • ARNE WILLY FOSS  som er den andre fra originalbesetningen. Han spiller saksofoner, klarinett  og fløyte.
  • ARILD ENGH  som  trakterer trommene som han har gjort siden 1978.
  • WILLIAM KRISTOFFERSEN  som er bassist, en av vokalistene, daglig leder og bandets  låtskriver. Fra han startet i 1983 har ca 250 av hans sanger blitt innspilt på plate med bandet. De fleste hitlåtene kommer fra hans hånd.
  • TORE HALVORSEN  som er  hovedvokalisten i bandet og også det mest kjente fjeset utad. Han har vært med fra 1988 og har virkelig satt sitt preg på Ole Ivars, både på plate og scene.
  • BJØRN ELVESTAD  som er multimusikanten som startet i 1996. Han spiller gitarer, trekkspill,  steelgitar, fele, keyboards og korer.