Visepop med snekkemotor
Avisartikler 07.02.16 DemokratenMed «Sjela i vater» er visesanger Stian Soli klar med sitt tredje album, der blant annet en motor laget på FMV har bidratt på lik linje med de andre gjestene på den kommende plata.
Med «Sjela i vater» er visesanger Stian Soli klar med sitt tredje album, der blant annet en motor laget på FMV har bidratt på lik linje med de andre gjestene på den kommende plata.
Blågras på Skrindo
Blågras på Skrindo
Solid
Alnæs med god glid
Drivende engasjert banjomusikk med både hjerte, mening og godfot.
Fjeld og Chatham County Line har også hjulpet Bøygard-søstrene fra Ål, Tove og Anita, med å forløse deres heimstad/bluegrassdrøm.
Småbruksdrøm
Et album det er en fornøyelse å høre på.
Tilbake til Hellbillies
Ni Liv har nærast blitt ein institusjon etter fem plater.
FORRYKENDE GODE!! GLITRENDE BRA!
Jeg har lett etter en ny duettparrtner , og må si at dette samarbeidet har fungert veldig bra!
Ute nå!
Rita Eriksen og Frode Alnæs til Iungsdalen i august 2013.
Ute Nå!!!!
Samleplata "Ein kveld med Ni Liv" er ein levande presentasjon av 18 flittig nytta konsertlåter.
Jon Solberg og Ni liv gjengen gir ut cd/dvd med noen konsertopptak. Det er en livlig greie!
Allerede i tittelkuttet hører vi inspirasjonen fra både Ulf Lundell og Bruce Springsteen, og på sitt beste forteller Ingebretsen historier som er snytt ut av Saabye-Christensens " Halvbroren"
Dette bandets sanger gjør byen levende og innbydende!!
Siste seilas er unnagjort for livsseileren Odd Børretzen, men heldigvis vil han være med oss for alltid.
– Fra vemod til takknemlighet, sier Lars Martin Myhre om tiden etter Odd Børretzens død. Nå er CD-samlingen som oppsummerer samspillet her.
Sokrates hadde utedo, til og med uten varme i golvet, fastslås i Børretzens skråblikk om det evig elendige i «Dårlige tider».
Odd Børretzen er borte, men likevel aktuell med både ny plate og ny bok. Som begge minner oss om hans unike form for holdning som underholdning.
Ny utgivelse som oppsummerer duoens 30 års lange karriere. To versjoner: Dobbel cd med dvd og dobbel cd
FRA POSTKORT 2012 - NRK P1 PROSJEKT
Tre flyttelass, to fødsler og ett flygel
SVEN-BERTIL TAUBE: Rosa på bal (BigBox)
Som sannsynligvis en av de siste i verden slipper Ingrid Bjrønov sin siste innspilling på kassett. Hvorfor det?
Favoritter å digge til er «Fluefaen» og «Ek komaskin
Rens lydhodene - nå kommer den nye kassetten!
Søndag 6. november kommer "REISEN TIL POPSTJERNEN "
Lars Martin Myhre er en sterk scenepersonlighet med et solid repertoar å øse av. Ikke rart han sjarmerte Dokkhuset i senk.
Når stormvarselet på Bjønnahaugen i Kristiansund har to røde lanterner øverst og en grønn under, er det nordvest storm på vei. Slik var det også en mørk og stormfull novembernatt i 2003, da Elg laget «Storm».
Øivind Elgenes (52) er kjent som vokalist i Dance with a Stranger, men dette er noe helt annet.
Både stemningsfullt og livsbejaende om livets gleder.
I går spilte vi inn video og tv-spot med Liv Marit på Kongsvinger festning!
Sigrun & The Kitchen Band albumdebuterte for to år siden og følger opp med et album som har et smittende humør.
Rita Eriksens stemme og framføring har imponert i alle år, og passer selvsagt utmerket når gamle og nye julesanger står på repertoaret på årets juleplate fra Frelsesarmeen.
Rita Eriksen melder seg på i juleplateklassen.
Sammen med Helene Bøksle står Rita Eriksen for den gode julemusikken i år.
Rita Eriksen synger grenseløst sobert for Frelsesarmeen.
Hvis ikke freden senker seg når sangene her fyller stuen, har du bare én ting å gjøre: Flagg ut!
Country- og keltiskinspirerte julesanger.
Bjelleklang er ikke et kor og heller ikke et band, men en vokalgruppe som bruker kroppslyder og et utall rytmeinstrumenter. Hele kostebinderiet gjester Kolben kulturhus onsdag.
Anmeldt til karakter C
Det er fem år siden forrige soloplate – «Don't come closer».
Blåbærsøtt, varmt og sjarmerende. Sigrun & the Kitchen Band lever fornemt opp til navnet, med en velsmakende porsjon akustisk pop og en liten touch av folk.
Harstadjente på Tromsøbesøk - en musikalsk personlighet det er lett å legge merke til
SMØLA: Hilde Heltberg er i disse dager ute med ny CD, for første gang på seks år. Fredag holdt hun intimkonsert på Brenneriet på Veiholmen.
Hør på Hilde Heltberg, det er ren terapi!
Hvilket låtskriverpar! Det er ikke første gang de samarbeider, men det først nå de slår ut i full blomst – Hilde Heltberg & Kari Iveland. Sammen er de både John Prine og Emmylou Harris her oppe mellom knatter og knøs!
"Alle burde ta tak i dette albumet og sjekke det ut."
Sammen med gode hjelpere trår Hilde Heltberg kledelig fram fra bakgrunnen i norsk populærmusikk.
Selv om høststormen ulte rundt veggene på Brenneriet, var stemningen inne svært god. Med levende lys, varme fra gassbrennere og i overkant av sytti glade mennesker, lå alt an til en flott konsertopplevelse med Hilde Heltberg og gutta i bandet. Og det ble det virkelig!
- Bretter ut hele sin kvinnelighet, mener vår anmelder.
Hilde Heltberg fremstår på sin nye plate som en helstøpt og moden artist.
Dårlige mannfolk er blant temaene under Hilde Heltbergs konsert.
Hilde Heltberg kom med første soloalbumet i 1980. Samme år var det platedebut for Henning Kvitnes. På sitt nye album har hun mye samarbeid med Henning.
Heltberg har gjort vokalinnsats for omtrent alle norske grunnrockere, men tåler trygt å stå på egne bein.
- Hilde Heltberg er en sanger-, artist- og låtskriverveteran i norgeseliten. Hun har gitt ut mange interessante album, men med Elske fritt justerer hun siktet - her gjenoppfinner hun et rocketrøkk i popinnpakning som har et stort publikum, men som ofte mangler de kvaliteter nettopp Heltberg, hennes tekstforfatter Kari Iveland, og hennes nye oversetter Henning Kvitnes kan by opp med.
Nesten to år etter albumet «Sacral jul» kommer Anne Vada med sin høstsonate «Det evige sekund», en samling av 13 i hovedsak religiøse komposisjoner. Uttrykket hennes er relativt ensartet.
Anne Vada skal ha skryt for å søke forskjellige musikalske møtesteder. Det gjør hun så absolutt her.
Hun nekter å tilpasse seg strømningene i platemarkedet bare for å bli lagt merke til. Anne Vada vil stå for musikken sin.
Det er slett ikke vanskelig å la seg bevege og begeistre for Anne Vadas nye album, «Det evige sekund». Dette er følsomt, varmt og veldig, veldig vakkert. Med sin klokkeklare og nærmest uskyldsrende stemme, leder Anne sin lytter med på en varsom musikalsk reise. Og når hun har med seg notabiliteter som blant andre Rolf Løvland, Py Bäckman og Frode Fjellheim, skjønner man raskt at reisen blir rik og minneverdig. Sterkest inntrykk gir den vare, skjønne «The Blessing», Anne Vadas egenkomponerte «Ust
Vada er her med et forseggjort album der låtvalget spriker fra enkle folketoner til glatt popmusikk, all slags musikk hun liker å framføre. Her er tre sanger av GP-vinner Rolf Løvland, én av dem i duett med Jørn Hoel. Her er en vakker versjon av den kanadiske folkesangeren Loreena McKennits "Couryard lullaby". Alle har hørt "Gabriellas sang" fra svenskefilmen "Så som i himmelen". Til slutt har gitarist Knut Reiersrud satt melodi til den nokså kjente teksten "Our father" (Fader Vår). Noe er svært
Anne Vada har knyttet til seg så ulike bidragsytere som Rolf Løvland, Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Jørn Hoel og Frode Fjellheim på sitt sjette soloalbum - uten at det går nevneverdig ut over helheten. Sakrale, luftige stemninger og klokkeren skjønnsang er den røde tråden på «Det evige sekund», som består av iørefallende Løvland-ballader, folkeviser og tonesatte religiøse bønner i en gjennomført produksjon som også inneholder noen lekre detaljer.
Klikk på linken for å høre intervjuet med Anne Vada
En reise i stemninger kaller Anne Vada plata. Hun er opptatt av å berøre lytterne med musikken sin, og denne gangen vil hun gjerne nå ut over landets grenser. Hun har allerede et publikum i Japan og Taiwan og tror estetikken i hennes musikk kan treffe publikum i mange land.
Hun vakte oppsikt med sin juleplate «Sacral Jul» for halvannet år siden. Nå samler en rekke toppartister seg for å fronte Anne Vada mot et skikkelig gjennombrudd.
Fredrikstad-sangeren Stian Joneid synger seg gjennom Norge med Bjelleklang. Til tross for galskapen har Joneid beholdt smoking- mannen i seg.
Rita Eriksen fikk en overveldende velkomst av sitt publikum da hun holdt konsert fredag.
Saltholmen er et syngespill skrevet av Odd Børretzen og Margaret Skjelbred som første gang ble oppført i 2006. Nå kommer det i plateform, og det er en sjarmerende innspilling.
Fantastiske Eriksen! Tysnes har nok aldri fått høyrt ei klårare stemme enn Rita Eriksen si. Og ja, me fekk Tir n'a Noir!
Norges ledende vokalgruppe, Bjelleklang, fylte Storgata i Moelv med folk i går kveld.
Den norske a cappella gruppen Bjelleklang er fremdeles mest kjent for «Gud. Hvor du er deilig». De er heller ikke i nærheten av den her. Nå er Finn Evensen borte også, riktignok er han gjest på en sang og har levert noen tekster, men det tynnes. Formelen er den samme. Humoristisk vri på både norske og utenlandske kjente sanger. Det er glimt her, som «Hekta på healing», men stort sett er futten gått ut av Bjelleklang-konseptet.
Bjelleklangs 10. album ble ikke den oppturen jeg hadde håpet på. Melodiene fenger bare sånn måtelig. Egentlig er det bare to som virkelig kiler øregangene: Tittellåten "Menn, menn menn" og "Hekta på healing". Ingen av dem vil oppnå samme hitstatus som "Gummihatt" eller "Gud hvor du er deilig" i sin tid fikk. Vokalgruppa har holdt det gående siden 1986. Nå kan det virke som om den har passert middagshøyden, selv med sarpingen Stian Joneid som nytt medlem. Han er solist på to av låtene, "Me
Bjelleklang er sol og sommer og gruppas låter Gud! Hvor du er deilig, samt Hyttetur og Gummihatt er sikret evig plass i den norske pophistorie. Det har vært stille rundt kvartetten noen år nå, men med albumet Menn, Menn, Menn er de tilbake med sommerlett vokalpop. Det låter prikk likt som på 1980- og 1990-tallet, men hvor spennende kan det bli med Prima Veras Sala Palmer, videre omarrangerte versjoner av Hubba hubba zoot-zoot og Trond Viggo Torgersens En kugutt fra Strømmen? Shadows-låta Do Yo
Akapellaens grand old men er aller verst når de prøver aller hardest på å være morsomme
Skjelbred med diverse artister: «Om den fantastiske og ganske rørende hendelse som fant sted på Saltholmen i april måned året 1930» (Big Box Music) Anmeldt av Hans Christian Moen
Siden 1986 har vokalgruppa Bjelleklang fra Lørenskog stått på med smittende humør, overveiende i form av coverlåter av utenlandske hits, i a capella-fasong med festlige norske tekster. Her fortsetter de i velkjent stil. Repertoaret er artig. Vi får «Nå har’u fått meg» (Kinks: You really got me) med tekst av Øystein Sunde, der det velkjente gitarriffet og gitarsoloen synges, ikke spilles, det er jo slikt Bjelleklang er mestere i. «Få jæ lov» er Cliff Richards «Do you wanna dance». Tittelkuttet «M
Etter den litt tamme "Sokker i sandaler" (2006), er det godt å ha a capella-gutta i Bjelleklang tilbake i godlune på deres tiende plate. Lørenskogingene vender her i stor grad tilbake til sitt eget utgangspunkt, med nedstrippa lydbilde og fokus på humor, innlevelse, vokale krumspring og flust av kroppslyder. Det funker. Finn Evensen har hoppet av, men er gjestevokalist på ellevilt herlige "Visperudkrysset" (tidligere gjort av Prima Vera som "Hawaii"). Han bidrar også med tekst på høydepunkten
Refreshments går direkt in som etta på albumlistan med nya skivan "A band's gotta do what a band's gotta do".
”Vi har väntat på er!”, ropar en kvinna överlyckligt så fort The Refreshments visar sig på Folkets hus scen.
Rita og Frank Eriksen topper VG-lista og kan glede seg over å ha solgt til gull. - Det er ikke til å tro, jubler Rita.
Hun vakte oppsikt med sin juleplate «Sacral Jul» for halvannet år siden. Nå samler en rekke toppartister seg for å fronte Anne Vada mot et skikkelig gjennombrudd.
NØTTERØY: Rita Eriksen sang fra sitt siste album Hjerteslag i Nøtterøy kulturhus. Hun fikk trampeklapp.
I forbindelse med jubileumsfeiringen av 20 år som artist ga Rita Eriksen i 2008 ut plata "Hjerteslag", som høstet 5'ere og 6'ere og generell begeistring rundt i det ganske land.
HOLMESTRAND: Odd Børretzen kan vurdere å trekke i tøflene når han skal ut på sin neste opptreden.
Det meste er i rute før Indre Blindleden og Lars Martin Myhre søndag inntar "Kårner Kafé" i Rotunden på Møglestu, men en stumtjener av den gamle sorten har koret fortsatt ikke fått tak i.
Midtåsen blir av noen oppfattet som fiffens høyborg. Kommunens motmedisin er trønderske rumpesanger.
Dette måtte bare bli slik i Saltdal kirke i går kveld. Nemlig en flott konsert med en stor stemme backet av dyktige musikere.
Rita Eriksen er nominert med albumet Hjerteslag i kategorien Country, Odd Børretzen & Lars Martin Myhre i kategorien Viser for albumet Syv sørgelige sanger og tre triste, og Sogns i kategorien Danseorkester for debutplata Det koster å vara kar. Odd Børretzen er også nominert i den nyopprettede klassen Årets tekstforfatter.
D.D.E. er mer enn «rompa mi». De har stilt opp for gode formål før, og på årets Frelsesarme-skive gjør de det med tydelig glede og oppriktighet. Låtvalget er en miks av gammelt, som «Hellige natt» med ny Paus-tekst, «Her kommer dine arme små» og Prøysens «Julekveldsvisa», og nye saker skrevet av bandets egen Frode Viken. Hans «Himmel og jord møtes i en stall» om armédamens innsats er enkel og medrivende. Frelsesarmeens territoriale hornorkester, for et navn, fargelegger sangene fint. TIL: Alle
Ikke trykkfeil for gledelig. Når Benedicte (45) fra Dollie deLuxe omsider solodebuterer, gjør hun det med juleplate, og det kunne neppe gått verre. Det meste låter glatt, pregløst, pompøst og forutsigbart, samme om hun synger på norsk, engelsk, fransk eller latin. Hun synger flatt og kjedelig og har trøbbel når hun skal opp i toneleiet. Aldri har noen ødelagt «Deilig er jorden» så brutalt. TIL: En som bare liker bakgrunnsmusikk.
Rørende sang og blås
Prøver alt på én gang.
Man kan si mye pent om Benedicte Adrian, men ikke om denne plata. For dette er på mange måter moderne juleplater på sitt verste. Her er det ikke det musikalske som teller, men det å ha et kjent fjes på omslaget. Hun tilfører ikke det klassiske julematerialet noe som helst, bortsett fra å vise at hun klarer å synge det – pent, men flatt og underlig kraftløst. Når hun prøver å gjøre egne vrier, for eksempel på «Deilig er jorden», med romklang-gitarer og sånne «irske» fløyter, skulle man heller øns
Operasjef Bjørn Simensen påstår at Nordland er det fylket som har flest profesjonelle sangere som har stått på Den Norske Operas scene. Selv er han samboer med en av dem, nemlig Ingebjørg Kosmo fra Fauske. Simensen har skrevet en slags fotnote i tekstomslaget på denne nyutgivelsen av «Hjem til jul», som første gang ble lansert i 2002. Der spør han om hva det er med jordsmonnet her oppe hos oss som frambringer de lifligste klanger. Han viser til musikere og sangere som inkluderer Ko
Fra et band som vanligvis serverer rai-rai og pur fest, virker kanskje en dempet juleplate feil. Men Namsos’ helter er faste støttespillere for Frelsesarmeen, og gjør fordommene til skamme. Ja, selv den raspede stemmen til Bjarne Brønbo kler stemningen godt, og gjør dette albumet med mest kjent og noe nytt til julens kanskje største overraskelse.
Hun har selv vært med på å skrive fire av sangene på albumet. Her viser Adrian sin store stemmeprakt, og vi får høre Benedicte Adrian synge både på fransk, norsk, engelsk og latin. Vakkert, vakkert! Albumet er ikke noen tradisjonell juleplate, med en mørketidsplate med noen julesanger. Blant de kjente julesangene er «Deilig er jorden, i en litt annen versjon med et nytt refreng, en fransk versjon av «O helga natt» og den britiske «Hark, the herald angels sing». Benedicte har også med sine barn
Duoen Odd Børretzen og Lars Martin Myhre tar et verdig farvel med sitt trofaste publikum med denne platen. Med sin snakkebluesjazz har de to underholdt et stort publikum siden 1981. Og det vil de gjøre med dette albumet også. Børretzens tekster er glimrende, sylskarpe, underfundige observasjoner og iakttagelser om alt fra Hanna Winsnes' legendariske kokebok, båter i opplag, jazzklubben i Pilestredet, de gamle musikantene til hans bestefar (på farsiden) og en hyllest til gjengangeren, salig Kje
Benedicte Adrians første soloalbum ble en juleplate.
Benedicte Adrian har vært en del av den norske popkulturen i mer enn 25 år. De fleste av dem i spann med Ingrid Bjørnov. Utrolig nok er "Desember" Benedictes første soloalbum. Adrian har laget en trivelig, stemningsfull og allsidig juleplate som garantert vil skape lun høytidsstemning i de tusen hjem. Hun synger på norsk, engelsk, fransk og latinsk, og melodiene strekker seg i tid fra 1800-tallet og frem til i dag. Juleplater med nye melodier er alltid velkomne hos denne anmelder. En håndfull
– Nå er jeg ferdig med alt, med å betale gjeld og være snill, så nå kan jeg gjøre hva jeg vil, sier Benedicte Adrian.
«Frelsesarmeens juleplate» er et voksent, befriende og helstøpt album - et album vi noterer som D.D.E.s beste utgivelse noensinne.
Etter 30 år som artist kommer nå Benedicte Adrian endelig med sitt første solo-album i form av en juleplate. Denne dama har en allsidig bakgrunn blant annet fra Dollie DeLuxe og musikalen Whitch Whitch. Nå står hun for første gang på egne ben.
Det er en kjensgjerning at selv den beste juleplata har en begrenset - om enn intens - levetid. Skal den vare adventstida ut, og i tillegg være aktuell til neste år, må den inneholde mer enn pretensjoner, mer enn bare tekster om jul. Stemning blir det først når ordene formidles med innlevelse, i en passende innpakning. Som julesangfortolker har man to muligheter: Man kan enten hvile seg på den sakralt høytidelige tradisjonen eller satse på å være varm, nær og hjemmekjær.
Jeg har sagt det hele tiden: Den musikken som materialiserte seg på juleplata «No e D.D.E. jul igjen» i 1999 og som har dukket opp med jevne mellomrom på de «vanlige» D.D.E.-platene, er melodiøs, episk musikk av høy klasse. Jeg ser for meg en framtid der Frode Viken utvikler sitt evigvarende talent vekk fra den retningen. Det er to elementer ved denne plata jeg stopper opp ved. Det ene er at det som gjør D.D.E.-tolkingene av de tradisjonelle julesangene så hørbare, er spennende arrangement prege
Benedicte Adrian fikk Alexia (6) og Victor (8) noe motvillig med på juleplata.
D.D.E. har i snart 15 år stilt opp for Frelsesarmeen på Egertorget i Oslo før jul (og gjør det igjen 5. desember), og armeen har hatt suksess med sine juleplater. Det var vel bare et tidsspørsmål før de slo seg sammen.
Her er juleplaten du ikke engang kjøper til din verste fiende.
Hvis de gamle klassiske grekerne hadde hatt like elendige tider som Norge i dag, hadde de bygget templer med bare halvparten så store søyler, hadde de ikke? «Syv sørgelige og tre triste» sier parhestene Børretzen og Myhre om sine nye låter, men det er jo tragikomisk humor blandet inn her, selvfølgelig. Børretzens remser av ord kan ta opp temaer andre ikke ville finne på å nærme seg, for eksempel Hanna Winsnes’ ofte latterliggjorte kokebok fra 1845, den med «man tager tolv egg». Eller hans tekst
Noen ganger er den nye platen til Odd og Lars Martin helt ålreit.
– Jeg har ikke mer å si nå, sier Odd Børretzen. Det viser seg at han fortsatt har mye på hjertet. Mannen som en gang ble kritisert for å gjøre narr av pensjonister har laget ei plate om å bli gammel.
Veteranduo glimter til med «sent i livet»-poesi og blåkledte viser som gjør en alt annet enn trist.
Ujevnt fra folkekjær veteran
Børretzens stemme er fortsatt verdt å lytte til og Myhre kan lage melodier som understøtter og ikke kommer i veien for tekstene.
Tre fantastiske sanger og syv ålreite, på fint avskjedsalbum fra vesentlig norsk duo.
Når Odd Børretzen erklærer seg sørgelig og trist, er det duket for sorg og tristesse av dimensjoner. Gamle Børretzen er og blir en ordkunstner, en ordkunstner som foredrar sine finurlige ordrekker med bravur. Han serverer mange slike her, og det blir til at en blir sittende, lyttende, nytende. Men alt i alt kan det virke som om ordsmeden er i ferd med å gå litt tom nå. Her er gullkornene rasjonert, og dukker ikke opp like ofte som før. Men de dukker opp i den ganske surrealistiske "Til K
Syv sørgelige sanger og tre triste er platen vi ikke turde håpe på. Boken Glad som ei lerke er ren bonus, slik Odd Børretzen antagelig bare kan tegne i kvinneselskap.
Man aner uråd når det første man hører fra Odd Børretzens stemme og penn er de noe tafatte og klisjépregete linjene: Enda en gang er høsten over/Båten min ligger på land og sover/sammen med andre sovende båter/Snøen er våt/for himmelen gråter (fra Enda en gang). Han er også på kjedelig grunn på albumets andre spor Blues til min bestefar (på farssiden), mens han kvikner til på Man tager tolv egg, som viser Børretzen i godt, snakkejazzete driv. Man har unektelig blitt bortskjemt når det gjelde
Vi kan nå glede oss over å høre Børretzens sørgelige stemme og Myhres triste melodi i høyste listefrekvens på nrk P1.
men evigunge Odd Børretzen (82) har annonsert sin svanesang før. Så kanskje er det ikke slutt likevel? Det er uansett en lise for sjelen å lytte til denne mannens kloke, og vittige, livsbetraktninger, nennsomt akkompagnert av Lars Martin Myhre og musikerlagets vare tonefølge. Denne fjerde platen med tospannet følger i forgjengernes spor. Kanskje har det et tydeligere preg av vemod og melankoli enn de forrige, men fortsatt bobler humoren like under overflaten. Mot et bakteppe av jazz og blues
Parhestene fra Vestfold traver videre.
Suksessduoen Børretzen/Myhre er igjen plateaktuelle med mye trist og sørgelig musikk, i følge dem selv. Og det er det også, hvis man lytter godt etter. Uansett får vi servert et innhold i det velkjente konseptet som har kjennetegnet duoen gjennom en årrekke. Ikke noe epokegjørende nytt, med andre ord. Men det er vel heller ikke nødvendig så lenge settingen går hjem hos et stort publikum. Det gjør nok også denne platen, som er blitt både harmonisk og velklingende – også takket være et perfekt
Rita Eriksen fortsetter sin suksess. Stor høstturne, oppptreden på NRK's innsamlings-aksjon og stor TV2 kampanje for øyeblikket gir resultater. Med 5 uker på VG lista og en 11. plass i uke 43 passerer hun nå 20.000 solgte cd'er.
Rita Eriksen er gjest på P1 scenen i morgen kl. 20.30. Hør Rita presentere låter fra sin siste cd
27.10. slippes ny cd med Odd Børretzen/Lars Martin Myhre
Atle Bredal i “Norsk på norsk” i P1 ga “Hjerteslag” følgende karakteristikk i programmet 19.9.08: “ Det er vanskelig å gjøre noe feil med et sånt godt lag med musikere og en så fantastisk sanger, så jeg synes produksjonen gjør låtene rett. “Hjerteslag” står til årets første 10´er” Gratulerer, Rita!
Rita på egen hånd
«Hjerteslag» er Rita Eriksens andre soloalbum - oppfølgeren til «Back to wonderland» som ble gitt ut for 21 år siden.
Hele Norge har kanskje litt uvitende fått et forhold til Rita Eriksen. Det virker som at alle har hørt Vamps vakre sang "Tir n`a Noir", men ikke alle vet at det er Rita Eriksen som synger den kvinnelige stemmen i sangen. Herved er det rettet opp, og vi kan ta for oss Rita Eriksens aller nyeste utgivelse. Dette er en hyllestplate til mange av hennes egne favoritter, og sammen med bandet og Ingvar Hovland har de satt nye norske tekster til mange amerikanske klassikere. Normalt sett er
Inneholder den vakreste låten Rita Eriksen noen gang har sunget
Rita Eriksen kan feire 20-års jubileum som artist. Imidlertid har det gått hele 10 år siden hennes forrige egne plateutgivelse. Hun er for øvrig mest kjent for sitt samarbeid med broren Frank i duoen Eriksen. Sammen har de utgitt fire CD-er, som samlet har solgt i mer enn 150.000 eksemplarer. Rita gjør seg definitivt ikke bort på dette albumet heller, som er både variert og innbydende og avgjort fortjener oppmerksomhet.
Rita Eriksen: "Hjerteslag"
Sangtolkninger som behager uten å gi ny innsikt.
Rita Eriksen har holdt en lav profil, lenge. Det er faktisk ti år siden forrige plate, og denne er å regne som et slags comeback som plateartist.
Rita Eriksen er velsignet med en av landets fineste stemmer, og det er en begivenhet at hun gir ut soloplate - ti år etter duoplata «Blåmandag» med broren Frank. Imellomtida er hun blitt vel så kjent for duettstemmen på Vamps «Tir n’a noir» som for sin country og countryblues.
Avstanden er stor mellom Rita Eriksen og Leonard Cohen. Så hvordan kan hun likevel lage en så framifrå versjon av Alexandra Leaving? Låten ble første gang utgitt på Cohens album Ten New Songs (2001), der han lar Sharon Robinson for alvor stå fram ved sin side, nærmest som om han lar henne overta jobben videre. Ingvar Hovland har gjenskapt teksten, og den originale firkanten Eriksen/Hovland/Cohen/Robinson står samlet bak et av høydepunktene på Rita Eriksens nye soloalbum Hjerteslag. Hun har a
Utsøkte countrysanger i tidvis flotte norske versjoner.
Hun venter lenge mellom hver plateutgivelse, men Rita Eriksen har aldri gitt ut et svakt album. Det gjør hun heller ikke denne gangen, selv om broder Frank Eriksen ikke er så sentral som på hennes fire foregående album.
Når Rita Eriksen går solo igjen for første gang på ti år har hun valgt å formulere seg på norsk. Et bra valg. Eriksen skriver ikke låter selv, men er flink å plukke fram gjemte engelskspråklige klassikere og formidle dem videre på eget vis.
Sammen med broren Frank gjorde Rita Eriksen fra Sola furore i bandet Eriksen på tidlig 90-tall. Etterpå har hun vært innom her og der, blant annet dukket hun opp da Vamp framførte «Tir n’a noir» med Kringkastingsorkesteret. Endelig er hun ute med eget album, en samling på tretten sanger hentet mest fra USA, men omdiktet til norsk på fin måte av Ingvar Hovland. Navn som Cohen, Julie Miller, Townes Van Zandt og Buddy Mondlock figurerer blant låtskriverne, sistnevnte klunker også gitar, det er han
Svenske Refreshments fortsetter ufortrødent med sin dyrking av rock 'n roll og r&b slik den ble spilt på 50-tallet.
La deg forføre av Rita Eriksens lindrende stemme på Eg vandra langs med elvå.
Det svenske bandet The Refreshments har solgt en halv million album i hjemlandet og samarbeidet med selveste Dave Edmunds og Billy Bremner (eks Rockpile). De spiller fengende rock og rhythm & blues med saksofon og piano, og det er ikke overraskende at repertoaret på coveralbumet Jukebox - Refreshing Classics er preget av deres musikalske 50-tallsrøtter. 15 av de 16 låtene er favoritter som bandmedlemmene ville ha fylt deres egne jukebokser med, mens de har skrevet åpningskuttet "Jukebox" selv. B
Sten & Stanley har spilt dansemusikk siden 1962. Det svenske dansebandet betrakter Norge som sitt andre hjemland, og har nå sluppet en dobbel-CD med tittelen «Norske hits». En ren godtepose for folk som har trivdes med denne typen musikk gjennom flere tiår. Totalt 40 kjente og kjære låter, nok til en hel fest. Spillemennene fra Värmland har trivdes og følt seg som hjemme i Norge fra første stund. Det var også i Norge bandet gjorde sin første utenlandsjobb. Plata inneholder godbiter fra man
Med Sogns inntar en ny generasjon podiet for å lokke folk ut på dansegolvet. Et stort publikum ble kjent med gruppen under NRKs serie «Lyden av lørdag», og nå er debutalbumet en realitet. Den glade og litt rocka gjengen fra Dokka-området byr på en herlig blanding av dansemusikk, country, rock ’n’ roll, pop og folkemusikk. Spillegleden er åpenbar, og det er ingen tvil om at bandet er et lovende rekrutteringsbidrag til norsk dansebandtradisjon. For dette er et ungt band, etablert i 2005, og med en
Jukebox - Refreshing Classics har solgt til gull i Sverige, bandets ellevte rake gulltrofé. Vi gratulerer våre svenske kolleger.
«En gang må jo bli den siste!» skriver Harald Heide-Steen jr. i omslaget til sin ønskedrøm, jazzalbumet «Musikalske minner», eller «Lungekraft» som den kreftsjuke humoristen forteller var arbeidstittelen på albumet. Her har den jazzfrelste Harald Heide-Steen jr. ikke bare samlet et knippe av noe av det mest utsøkte som har blitt komponert innen sjangeren, han har også med seg et lag med musikere som gjør sitt til at materialet og artisten framstår i det aller beste lys. Raufossingen Hallgr
Nettavisen skriver i sin anmeldelse av Sogns-plata at intensjonen med å i det hele tatt anmelde dansbandalbumet var å gi det totalslakt.
Du bør merke deg navnet Sogns med en gang. Nå er gutta klare med sin debutplate som er sterke saker!
Hvem husker ikke LP’n «Wesensteen» fra 1969 hvor Harald Heide-Steen synger «Mirage», hvor han scatter og bopper og det svinger noe så alldeles inni hampen! Så gikk det altså nesten 40 år før han kom seg i studio for å lage en ren jazzplate. Vi møter her en lett redusert og forsiktig Heide-Steen, som mange vet har han en alvorlig kreftsykdom. Stemmen mangler den kraften vi kjenner fra de utallige rollefigurer han har gledet oss med opp gjennom årene. Den har likevel en musikalitet og en slags sår
Lørdag 14.juni hadde Sogns Danseorkester release på sin nye plate hos Torkehagen Musikk på OBS på Rudshøgda. Bandet holdt en liten minikonsert med låter fra plata samt signerte et forholdsvis stort antall plater i etterkant. Vi i For Swingende var også tilstede og tok litt bilder og tok en prat med et par av gutta i Sogns som vil bli å høre i For Swingende neste uke.
Tiril (18) og Frikk (19) Heide-Steen spilte inn cd med kreftsyke pappa.
Refreshments' nye plate, Jukebox - Refreshing Classics, gikk rett inn på førsteplassen på Topplistan i Sverige. Vi gratulerer.
"Musikalske minner" har fått fin omtale i landets aviser etter at den kom ut.
Riksklovnen tar et slags farvel med eviggrønne jazzperler
Varm og rørende evergreen-parade.
Det er sterkt å høre en dødssyk Harald Heide-Steen Jr. oppfylle en gammel drøm om å lage en jazzplate.
Harald Heide-Steen jr. er alvorlig syk. En av hans gamle drømmer har vært å gi ut en plate med sine favorittlåter.
Stemmen er ikke like sterk som før, men settingen er meget sterk. En lungekreftsyk Harald Heide-Steen jr. har gått i studio og spilt inn en rekke av sine favoritt jazzsanger. Bjørn Kjellemyr fra Bamble er en av de fire solide musikerne som backer ham opp. Barna hans, Tiril og Frikk, gjør hver sin duett med faren. Mamma Gullen har tatt bildene fra studio. Kjente sanger og komponister, som Rogers and Hart, utgjør samlingen. Selvsagt hører man på tekstene, og føler innlevelsen, sett i relasjon til
Harald Heide-Steen jr. har vært en del av min og mange andres oppvekst. Her gir han alle sine beundrere enda mer påfyll av evige minner.
Harald Heide-Steen jr. sang jazz allerede på albumet «Liveaktig At The Kaffistova» i 1969, men har alltid villet gi ut mer «ordentlig» jazzmusikk. Nå er han alvorlig kreftsyk, og tiden er inne. Den folkekjære komikeren fornekter seg ikke, og satte «Lungekraft» som arbeidstittel på prosjektet. På plata som til slutt ble kalt «Musikalske minner» tar han for seg en rekke velkjente standardlåter, sammen med Svenn Erik Kristoffersen (produsent og piano), Hallgrim Bratberg (gitar), Bjørn Kjellemyr (ba
CD; Harald Heide-Steen jr. har fått oppfylt sitt livslange ønske om å lage en seriøs jazzplate. «Musikalske minner» er en samling favorittlåter. Musikaliteten har stor plass i denne mannen, som vi ikke minst kjenner fra en rekke komiske roller. Men en som skal framstå som overivrig «rikstyristsjef», russisk ubåtkaptein eller i rollen som Sylfest Strutle, må nesten være totalt musikalsk for å opptre med et så til tider imponerende mangfold av språk – som han neppe har lært på skolen. Den som u
En livslang drøm ble virkelig for "ubåtkapteinen" før det ble for sent.
I sommer er Rita Eriksen igjen aktuell med ny musikk, i første omgang en hyggelig og frisk låt som en forsmak på albumet "Hjerteslag" som kommer til høsten.
Det ble sendt et lengre innslag om Musikalske Minner på lørdagsrevyen 24 mai. Du kan se innslaget her:
Jazz har alltid vært viktig for Harald Heide-Steen jr. Improvisasjon gjorde ham til en stor komiker, og han er også en særpreget vokalist.
I ukas Blues Groove setter Øyvind Pharo Gävle-bandet The Refreshments under lupen.
Jan Werner hadde i lang tid planlagt å lage Frelsesarmeens juleplate 2007, men fikk aldri gjort ferdig prosjektet, før han altfor tidlig gikk bort. Nå er plata likevel å finne i butikkhyllene.
For mange var Jan Werners julekonserter selve innledningen til julen, og nå har de fått et evig minne.
Dette er årets juleplate fra Frelsesarmeen, og inneholder i hovedsak konsertopptak fra et par av Jan Werners julekonserter i 2003 og 2005.
Det er lett å gi ekstrapoeng til mennesker som er døde, både i nekrologer og cd-anmeldelser. Derfor vil Jan Werner trolig komme svært godt ut av det denne gangen, selv om form og innhold er slik de andre platene hans også var.
Ole Henrik Antonsen fra Andørja er produsent for Frelsesarmeens juleplate.
FLERE STEG FRAMOVER.....
Etter at singelen "Adorable"har frekventert radiolistene i snart 3 måneder,kommer Christian ut med sitt 3.soloalbum den 22.oktober.
Etter 10 uker på Norsktoppen med "Adorable" er Christian fortsatt aktuell, denne uken på en 5.plass
Universal Music henter inn en bransjeveteranen Rune Johannessen for å lede satsingen på voksen og kommersiell musikk.
Big Box Music utgir juleplate med Jan Werner Danielsen sammen med Frelsesarmeen.
Streaplers på Dansebandtoppen for 3 uke .
Det var særdeles lav "fjortis-faktor" da Christian Ingebrigtsen entret The Jordan River-rommet på Abildsø gård søndag.
Årets juleplate fra Frelsesarmeen er signert Cristian Ingebrigtsen, kjent fra guttegruppa A1. Den inneholder 12 julesanger, både kjente og ukjente, nye og gamle.
Vakrere blir det ikke. I alle fall er dette den beste juleplata av året, jeg har hørt.
Er du romantisk anlagt? Eller lengter etter julemusikk av det store formatet?