Bøygard

Bøygard

Bøygard er ikke bare et bandnavn eller etternavnet til de to søstrene Tove og Anita fra Ål i Hallingdal.

Det er en unik blanding av sterke og jordnære tekster på halling, i en vise-folkrock-drakt som kler deres stemmer svært godt.

Søstrene har for lenge siden lagt sine hjerter igjen blant de svakeste og mest utslåtte av oss (det er ofte disse skjebnene det blir sanger av). Det handler om det å være et medmenneske for andre og om det å føle seg liten og sårbar i en til tider kald og uforståelig verden.

Tove og Anita Bøygards verden er ikke sminket og utspjåket; den er ærlig, utilslørt, håpefull og varm. Deres musikalske univers gir kanskje de som lytter noen temaer til ettertanke og samtale etter konserten.


Bøygard har gitt ut to kritikerroste album, «Belly Dream» i 2004 og «Røre Ved Deg» i 2008.

Bøygard - søstrene Anita og Tove, jobber for tiden med sin tredje plate, produsert av Jonas Fjeld. Ved en tilfeldighet krysset veiene seg, for Jonas Fjeld og søstrene Bøygard. Han ble så begeistret for jentenes musikalske uttrykk, og ba vel selv om å få lov til å produsere deres neste album. Og slik ble det. Albumet som har fått arbeidstittel «Blågras på Skrindo» har planlagt utgivelse medio oktober, etterfulgt av kulturhusturné.

 

Utgivelser