«A Few Words»
Artist: Hasselgård · Utgitt: 24.04-2006

A Few Words Hasselgård

Hasselgård debuterer med albumet «A Few Words» i februar 2006.

Jostein Hasselgård ble kjendis over natten da han i mars 2003 vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med balladen ”I’m Not Afraid To Move On”. Det som skulle være et rolig hvileår fra studiene ved jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole ble istedenfor en hektisk artisttilværelse i sirkus Grand Prix kombinert med dagjobb som barnehageonkel på Nordstrand i Oslo.

I mai 2003 stod Jostein for en av Norges aller beste prestasjoner gjennom tidene med en 4.plass i den internasjonale Eurosong-finalen i Riga, Latvia. Grand Prix-suksessen til tross, Jostein var bestemt på å fortsette studiene, og høsten 2003 var han tilbake som student ved Norges Musikkhøgskole.

Jostein hadde i lengre tid skrevet egne låter, og ønsket om å utvikle disse førte til at han sommeren 2003 samlet noen musikervenner: Tore var en gammel kamerat fra Fredrikstad, mens Markus studerte sammen med Jostein i Oslo. Magnus hadde også gått på Norges Musikkhøgskole, og ble mer eller mindre tilfeldigvis med på en jam-session sammen med resten av gutta. Det oppstod rask en god kjemi i øvingsstudioet, og det som i utgangspunktet var et soloprosjekt utviklet seg etterhvert til å bli et band som fikk navnet Hasselgård.

Musikalsk sett var det mye eksperimentering i begynnelsen, og med bandmedlemmenes bakgrunn fra jazz, soul og rock skulle dette bidra til å sette et særegent sound på musikken til bandet. I studio bidro produsent Jan Martin Smørdahl til å utvikle det musikalske bildet videre, og Hasselgård framstår idag som et alternativt popband hvor musikken ligger i retro-kategorien – dette med tanke på hvordan låtene er skrevet (singer/songwriter-tradisjonen), hvilke instrumenter som brukes (rhodes, kontrabass, gamle el-basser, gamle 70-talls synther, stue-flygel, blåsere og strykere) og hvordan instrumentene blir spilt på.

Hasselgård er et band der samholdet og musikken står i fokus. Bandet spiller varmt og følelsesladet, og byr på sterke melodier som henvender seg til et stort publikum.

HASSELGÅRD:

  • Jostein Hasselgård – piano/vokal
  • Markus Lillehaug Johnsen - gitar
  • Magnus Westgaard - bass
  • Tore J. Skauen - trommer

PROMOTION:
Head of Promotion/Linda Grytan
T: 22 33 55 07
M: 95 15 94 13
E: linda@headof.no