Storm fra nordvest

Avisartikler Tidens Krav

Storm

Når stormvarselet på Bjønnahaugen i Kristiansund har to røde lanterner øverst og en grønn under, er det nordvest storm på vei. Slik var det også en mørk og stormfull novembernatt i 2003, da Elg laget «Storm».

I morgen kveld, under Tahiti-festivalen, lanserer han sin soloplate med samme navn. Sammen med Bjørn Jenssen og Yngve Moe, gamle kjenninger fra tiden i Dance With A Stranger, har Øivind Elgenes spilt inn musikk som han har vært på veien med i mange år.

 

Kjente saker

Mye av musikken på «Storm» er kjent stoff, for lokalkjente til dels svært kjent. Men med unntak av et par klassikere, er de aller fleste låtene ikke spilt inn av Elgen tidligere.

– Jeg har skrevet musikk i 25 år. På «Storm» har jeg samlet utvalgte låter, i samarbeid med Bjørn og Yngve, sier Elg.

De tre utgjør Elg Band, som har vært en musikalsk lekestue helt siden tiden i Stranger. Under lanseringskonserten på Thon Hotell i morgen spiller også produsent Kåre Kleivenes og Inge Bævre.

– Kåre er en fantastisk multimusiker, som nesten aldri spiller konserter. Men dette måtte han være med på...

 

Mye jobbing

Elgen har jobbet mye med denne plata, som er hans tredje soloalbum. Selv om ingen av låtene er nye, er det jobbet mye med arrangementene. Han har også involvert seg i presentasjonen, og har selv laget Art Design, noe som blant annet har resultert i et cover-omslag vi sjelden ser.

Han åpner med to klassikere som nordmøringer har trykket til sine bryst. «Morrasola» så dagens lys 29. desember på Hawaii, og ble første gang utgitt i 1998, på CD-en «Som 1. gang».

– Da lå den som nummer én på Norsktoppen i 13 uker, uten at jeg fikk med meg det...

«Storm» er spor nummer to. Låten er tidligere utgitt med engelsk tekst, «Sometimes bad weather's the best», på solo-CD fra 2004.

 

Godt plassert

Elgen har rukket å få mye fin omtale av den nye plata. Tittelsporet har vært A-listet på P1 i flere uker, har vært på VG-lista og har fått terningkast fem i Aftenposten.

– Hvorfor går en såpass gammel melodi til topps på listene?

– Et godt spørsmål... Låten er bra, og innpakningen på plata er god.

Elgen ser ikke bort fra at han nå høster av innsatsen han har gjort i tidligere år. Blant annet fikk han profilert seg under «Det store korslaget».

– Denne bransjen er ikke enkel å skjønne seg på. Men jeg har jo vært med en stund, og må vel ha gjort noe riktig, sier Elgen, som har fått med seg korslag-kompis Vinnie til å rappe på «Gal nok».

 

På turné

På konserten i morgen har Elg funnet fram om lag 20 låter. Disse låtene vil danne grunnlaget for turnevirksomhet senere i sommer, både på egen hånd og sammen med resten av Elg Band.

– Senere på året håper vi å kunne komme inn hos kulturhusene. De vil gjerne tenke seg om litt før de ser hva som slår an, sier en solbrun Elg, som bedyrer at det kun er frisk, nordmørsk juniluft som ligger bak.

Men noe innendørs må han ha vært. For soloplate nummer fire er allerede under planlegging. Den blir på engelsk og skal hete «Stop». Videoopptakene gjøres i Australia når Svanhild og Øivind skal besøke en av sine døtre.

Kilde: www.tk.no

Les mer om «Storm» fra Elg