Les om produsenten av Jan Werners juleplate

Avisartikler Harstad Tidende

Eg veit i himmerik ei borg

Ole Henrik Antonsen fra Andørja er produsent for Frelsesarmeens juleplate.

 

Ole Henrik Antonsen fra Andørja er produsent for Frelsesarmeens juleplate.

- Jeg tror Jan Werner ville vært stolt av resultatet, sier han.

Det er med stor ydmykhet årets juleplate presenteres førstkommende mandag.

- Helt siden vi begynte å jobbe med det som skulle bli `Singer of Songs` snakket Jan Werner om juleplata han skulle laga når tida var inne. Under et opphold i Halden i forbindelse med innspillingen av `Stronger` tok han beslutningen om å gi ut plate i samarbeid med Frelsesarmeen jula 2007, sier Ole Henrik Antonsen. Jan Werner ønsket selv Ole Henrik og hans makkere i Playground som produsenter. - Vi ble sittende mange kveldstimer og diskutere repertoar, orkestrering og arrangement, sier andørjaværingen.

selv instrumentalt I tillegg til produsentoppgaven, spiller Ole Henrik Antonsen både pumpeorgel, orgel, piano og keyboard på plata med tittelen `Jan Werner: Eg veit i himmerik ei borg`. Produsentmakker Tom-Steinar Hanssen som tidligere var gitarlærer ved Harstad Kulturskole bidrar på perkusjon og gitar. Ifølge Ole Henrik Antonsen har arbeidet med juleplata vært uvant på mange måter. - Vanligvis spiller man inn komp og legger vokal på til slutt. Her startet vi på flere av låtene med et nakent vokalspor og måtte bygge opp alt rundt dette, sier han. - Det mest spesielle har likevel vært å lage et album uten artisten til stede. Til tross for dette føler vi, med bakgrunn i våre mange samtaler, at resultatet er i Jan Werners ånd. Og vi håper og tror at han ville vært stolt av resultatet. Mange fans vil nok også glede seg over denne plata. og gjesteartister På `Jan Werner: Eg veit i himmerik ei borg` medvirker også Elisabeth Andreassen, Elias Akselsen og Kringkastingsorkesteret (KORK). I tillegg stiller Gospelkoret HIM, Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester og et kobbel andre musikere.

Juleplata inneholder et stort spekter av julesangtradisjoner og hele registeret til Jan Werner. Her er han i opptak fra Frelsesarmeens egne julekonserter og i opptak fra Fredspriskonserten i 2003. Her er han småpratende og leende med sitt publikum, og stemmeprakten hans slår ut i full prakt i tolkningen av `O Helga natt`. Blant julesangene ellers finner man både `Glade jul`, `Julekveldsvisa`, `Nå tennes tusen julelys`, `Det kimer nu til julefest`, `The Christmas Song`. `Mitt hjerte alltid vanker`, `Air` og `Deilig er jorden`. Plata er forhåndsbestilt i mer enn 60.000 eksemplarer. bld.no - 476 09 921

©Harstad Tidende

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer om «Eg veit i himmerik ei borg» fra Jan Werner Danielsen