Sterkt fra Jan Werner

Plateanmeldelser Namdalsposten Terningkast 5

Eg veit i himmerik ei borg

Jan Werner hadde i lang tid planlagt å lage Frelsesarmeens juleplate 2007, men fikk aldri gjort ferdig prosjektet, før han altfor tidlig gikk bort. Nå er plata likevel å finne i butikkhyllene.

Etter ønske fra Jan Werners foreldre og manager, gjennomførte Frelsesarmeen juleplata, sterkt motivert av Jan Werners ønske om å støtte Frelsearmeen.

Albumet består hovedsakelig av konsertopptak fra et par av Werners julekonserter i 2003 og 2005. Gjesteartister er Elisabeth Andreassen, som ikke gjør så mye utav seg, Elias Akselsen og Krinkastingsorkesteret.

Her er tradisjonelle julesanger som «Glade jul», «Deilig er jorden» og «O helga natt». Men vi får også kjente folketoner som «Mitt hjerte alltid vanker», hvor Elias Akselsen bidrar til et sterkt uttrykk, og «Eg veit i himmerik ei borg». De klassiske perlene «Gabriels obo» og «Air», har også fått plass.

Typisk for Werner var sterke vokalprestasjoner og svulstige arrangement. Mange har ment mye om hans noe pompøse form og klisjeer. Men Werners unike måte å gjøre låtene mollstemt på, å kalle fram frysninger og - fra det vareste til kraftigste - er det ingen andre som kan gjøre etter ham. Du skal være rimelig hardhudet om ikke julestemninga åpenbarer seg, sjøl i november.

Så - hvorfor skal du kjøpe denne plata? Jo, fordi det er Jan Werner. Og det er kvalitet.

Kine Aune

Kilde: www.namdalsavisa.no Les artikkelen som pdf

Les mer om «Eg veit i himmerik ei borg» fra Jan Werner Danielsen