Halden Dagblad: Anbefales! Sterke jazzminner

Plateanmeldelser Halden Dagblad Terningkast 5

Musikalske Minner

Det er sterkt å høre en dødssyk Harald Heide-Steen Jr. oppfylle en gammel drøm om å lage en jazzplate.

Sammen med produsent Svenn Erik Kristoffersen og jazzguru Knut Borge brukte Harald Heide-Steen Jr. april måned i år til å spille inn platen ”Musikalske minner”.

Her møter vi en Heide-Steen Jr. som vet at han antagelig ikke har lenge igjen å leve – og nettopp i møte med denne erkjennelsen er det en uhyre sterk opplevelse å sette på denne samlingen med hans personlige jazzfavoritter.

”Et livslangt ønske fra Harald Heide-Steen Jr. om å lage en seriøs jazzplate med sine favorittlåter er nylig blitt en realitet. Innpillingen skjedde på Musikkloftet i Oslo i april i år”, heter det i presseskrivet som fulgte med platen.

Det fremstår som intet mindre enn imponerende at han har mobilisert krefter nok til å gjennomføre prosjektet. Slikt gjør lytteren ydmyk.

Jeg er ingen rendyrket jazzmann selv og skal heller ikke påberope meg inngående kunnskaper om sjangeren. Men en plate som denne reiser seg egentlig over selve sjangeren; den fremstår som et vitnesbyrd på hva slags personlighet Harald Heide-Steen Jr. er – en improvisasjonens mester, en uforutsigbar og leken herremann. En mann som har gitt oss mange uforglemmelige øyeblikk gjennom en lang og innholdsrik karriere.

Anmeldt av Kjetil A. Berg

Kilde: www.haldendagblad.no

Les mer om «Musikalske Minner» fra Harald Heide-Steen jr.