Dagbladet: En fryd

Plateanmeldelser Dagbladet Terningkast 5

Musikalske Minner

Varm og rørende evergreen-parade.

Harald Heide-Steen Jr. har vært åpen om den uhelbredelige kreftsykdommen han sliter med, noe han også tilkjennegir i en kort tekst på coveret til denne utgivelsen.

Likevel trenger humoren igjennom, i formuleringer som «lungekreft og standardlåter hører liksom ikke sammen» og «tross alt det vonde og leie... vi brukte ’Lungekraft’ som arbeidstittel».

Lyst budskap
Sangeren Harald Heide-Steen er kommet i skyggen av den nyskapende komikeren ved samme navn. Men han har gjort konserter fra tid til annen opp gjennom karrieren, og vi som har fulgt ham, husker med glede den fantastiske «Mirage» på LP-en «Livaktig at the Kaffistova» eller kultklassikeren «Harald synger griseviser». Og nå omsider en hel CD der Harald Heide-Steen Jr.’s sterke rytmikk og musikalitet er foreviget. En intens og følsom plate – svært dyktig gjennomført i alle ledd.

Påfallende er det håpefulle budskapet i det eviggrønne musikalske materialet som blir benyttet. Heide-Steens Jr.’s lyse vokal glir uanstrengt inn i melodier og tekster. Han behersker til fulle kunsten å holde tilbake og la uttrykket stige fram gjennom understatement og timing.

Flyktende toner
Herlige er de gangene melodien innbyr til scatting. For en liflig fryd å høre Harald Heide-Steen Jr. la stemmen slippe fri og boltre seg i improviserende, humoristisk flukt over akkordene.

Musikerne Svenn Erik Kristoffersen på piano, Bjørn Kjellemyr på bass, Hallgrim Bratberg på gitar og Rune Arnesen på trommer er akkurat så forsiktige og lyriske som de bør. Her er det røsten som er viktig. To duetter med henholdsvis sønn og datter er varmt gjennomført. Men den låta som kanskje gjør aller sterkest inntrykk er «So ro Lillemann», med Thorbjørn Egners tekst. Helt til slutt. Særdeles vakkert og vemodig.

Kilde: www.dagbladet.no

Les mer om «Musikalske Minner» fra Harald Heide-Steen jr.