AP: Behagelig fra Vest

Plateanmeldelser Aftenposten Terningkast 3

Hjerteslag

Sangtolkninger som behager uten å gi ny innsikt.

På 1990-tallet var rootsmusikken på det mest populære her i landet. Fremst blant de norske artistene var vestlendingene Rita Eriksen og broren Frank.

Etter diverse musikalske sidesprang er Rita tilbake i rootsland, og en liten titt på låtskriverlisten er nok til å få hjertebank:

Townes Van Zandt, Gillian Welch, Leonard Cohen, Dan Fogelberg, Julie Miller og John Stewart. Ingvar Hovland har gitt de fleste sangene norsk tekst. Når du i tillegg finner eminente gitarister som Georg Wadenius og Bjørn Charles Dreyer blant musikerne, skrus forventningene ytterligere opp.

Rita Eriksen har en uttrykksfull og vakker stemme som burde passe utmerket til den lengselsfulle melankolien som de fleste av disse sangene besitter.

Dessverre berører allikevel ikke disse tolkningene slik originalartistenes tapning gjør. De formidler ikke essensen i disse sangene.

Desperasjonen er mildnet eller nesten borte, tilbake står det vakre velbehaget. Det låter lekkert, men ganske temperaturløst. Når det er sagt, vil Hjerteslag sikkert gå hjem hos de mange som kanskje ikke kjenner låtskriverne fra før.

Konsert 29. oktober i Oslo Konserthus.

Kilde: oslopuls.aftenposten.no

Les mer om «Hjerteslag» fra Rita Eriksen