Hjartet på rette staden

Plateanmeldelser Dagsavisen Terningkast 4

Hjerteslag

Rita Eriksen: «Hjerteslag»

20 år er gått siden sist Rita Eriksen ga ut et album helt i eget navn, ei plate som ifølge Norsk pop- og rockleksikon skal ha skaffet hennes et seks uker langt engasjement på et sirkus i Bulgaria. Det er lov til å håpe at den nye plata kan bli en enda større suksess.
«Hjerteslag» viderefører rootsmusikken hun siden har laget med broren Frank i duoen Eriksen. Sangene er hentet fra mer eller mindre kjente amerikanske låtskrivere, fra Leonard Cohen, Gillian Welch og Townes Van Zandt til de nylig avdøde John Stewart og Dan Fogerberg. Tekstene er kjærlig oversatt til norsk, hovedsakelig av Ingvar Hovland, og siden ingen av sangene er særlig godt kjent i utgangspunktet står de her fram som helt nye.
«Hjerteslag» er produsert av Eriksen sammen med Leif Johansen, en gang hjelpemusiker for a-ha, og svenske Georg Wadenius, som har spilt med Steely Dan og mange andre storheter. De har en profesjonell holdning til stoffet, men kunne godt sluppet musikerne litt mer løs. Rita Eriksens stemme er så sterk at den tåler litt røffere behandling. Nå blir dette først og fremst ei veldig pen plate.

Kilde: entertainment.no.msn.com

Les mer om «Hjerteslag» fra Rita Eriksen