BT: Hjertelig hilsen fra Eriksen

Plateanmeldelser Bergens Tidende Terningkast 4

Hjerteslag

Inneholder den vakreste låten Rita Eriksen noen gang har sunget

Tolkningen av Leonard Cohens «Alexandra Leaving» kan avløse «Tir n'a noir» som den enkeltlåten folk flest trekker frem som høydepunktet i Rita Eriksens karriere.

Men Stavanger-artisten har en rekke vellykkede duettprosjekter og duosamarbeid med broren Frank å vise til. Og når hun for andre gang gir ut soloalbum, er det med egne favorittlåter av andre artister.

I tillegg til nevnte Cohen-låt, har Ingvar Hovland stått for de fleste gjendiktningene til norsk av låter signert blant andre Gillian Welsh, John Stewart og Townes Van Zandt. Dermed er det også gode doser country involvert i utgivelsen, der også Georg «Jojje» Wadenius har hatt en hånd med i produksjonen. «Hjerteslag» er først og fremst en streit og gjennomarbeidet utgivelse med et knippe fine sanger som i litt for stor grad lider under noe endimensjonale tolkninger - og gjendiktninger som ikke alltid fungerer optimalt.

Og der man tar seg i å savne mer av den rå energien som finnes i en låt som «Mine tårer». Men noen ganger er én sang nok til å forsvare et helt album. «Alexandra reise» er en sånn sang.

Kilde: www.bt.no

Les mer om «Hjerteslag» fra Rita Eriksen