Erik Hillestad svinger tryllestaven over D.D.E.

Plateanmeldelser Dagbladet Terningkast 5

Frelsesarmeens juleplate

D.D.E. har i snart 15 år stilt opp for Frelsesarmeen på Egertorget i Oslo før jul (og gjør det igjen 5. desember), og armeen har hatt suksess med sine juleplater. Det var vel bare et tidsspørsmål før de slo seg sammen.

Med Frelsesarmeens territoriale hornorkester i ryggen, har D.D.E. spilt inn kjente og nyskrevne julesanger. Og det er befriende å høre en D.D.E.-plate fri for rai-rai-skrål, og enda mer befriende å høre en Bjarne Brøndbo som synger uanstrengt med innlevelse og finfølelse. Klassikere som «Romjulsdrøm» og «Julekveldsvisa» er kledd i en dempet D.D.E.-drakt, sammen med nye, potensielle klassikere som «Julkortet» (fra juleplata «No e D.D.E. jul igjen» fra 1999), Frode Viken og Rolf Mokkelbosts nye «Himmel og jord møtes i en stall» (sjøl om den likner i overkant mye på «E6») og en strålende «Hellige natt» - «O helga natt» i Ole Paus’ norske oversettelse.

Mannen som lokker fram nye sider ved rølpegjengen fra Namsos er produsent og medarrangør Erik Hillestad. Det dempede lydbildet kler trønderne like godt som de stramme dressene de har lånt til coverbildet. Har D.D.E. endelig havnet på rett hylle?

Kilde: www.dagbladet.no

Les mer om «Frelsesarmeens juleplate» fra D.D.E.