Benedicte Adrian - Desember

Plateanmeldelser Musikkavisen

Desember

Etter 30 år som artist kommer nå Benedicte Adrian endelig med sitt første solo-album i form av en juleplate. Denne dama har en allsidig bakgrunn blant annet fra Dollie DeLuxe og musikalen Whitch Whitch. Nå står hun for første gang på egne ben.

Dette er ingen juleplate av den tradisjonelle sorten, og her finner man sanger på både norsk, engelsk, fransk og latin. Med så stor språkmessig spredning håper vel Benedicte på en liten suksess også utenfor Norges grenser.

Den stemningsfulle og sakrale "Kyrie" innleder det hele før hun leverer en fin julepoplåt med tittelen "The Loneliest Night of Desember" sammen med Rein Aleksander. Dette er faktisk veldig vakkert. Benedicte og Rein gir oss en meget bra fremført duett.

En av de mer kjente julesangene her er "O Helga Natt", men den velger hun av en eller annen grunn  å fremføre på fransk; hvorfor? Personlig synes jeg det hadde vært bedre om låten ble 
fremført på svensk. Dette er en cafeversjon av låta, og det kunne hun ha spart seg for.

Den norskspråklige "Det Ønsker Jeg Meg" viser oss tydelig at bakgrunnen fra Dollie DeLuxe henger igjen musikalsk. Dette kunne like gjerne vært en Dollie DeLuxe låt. Vakre "Walking In The Air" fra filmen "The Snowman" passer så absolutt inn i dette konseptet; meget vakkert og stemningsfullt fremført. Dette er skivas absolutte høydepunkt etter min smak.

Med låtene "Deilig Er Jorden" og "Hark! The Herald Angels Sing" avslutter Benedicte Adrian skiva med de to mest høytidsstemte låtene, og det hele blir avrundet som det begynte med en låt på latin; "Benedictus".

Alt i alt viser denne juleplaten at Benedicte Adrian fortsatt kan sine saker, allikevel er dette noe ujevnt. Jeg kunne vel ønsket meg at hun hadde valgt en annen versjon av "O, Helga Natt" . Til slutt må jeg vel være så ærlig å si at jeg ville valgt en annen juleplate hvis jeg kun skulle kjøpe en juleplate i 2008.

Kilde: www.musikkavisen.no

Les mer om «Desember» fra Benedicte Adrian